VITA DERMA
ACNE
ampule

ZA KUĆNU NEGU I PROFESIONALNU UPOTREBU
5 x 1,5 ml 
 

DELOVANJE i REZULTAT UPOTREBE

Preporučujemo: za negu problematične, nečiste kože.
Ampula ACNE sa visokim udelom salicilne kiseline deluje blago antiseptički i adstringentno. Uspešno utiče na uklanjanje odumrlih ćelija kože, stimuliše prokrvljenost kože, čisti začepljene lojnice i reguliše njihovo delovanje. Nadraženu kožu smiruje i stimuliše  njenu vitalizaciju.

Rezultati: efikasno rešava probleme nečiste kože sa izraženim aknama. Isušuje bubuljice, čisti začepljene lojnice i sa sužavanjem pora podstiče  čišćenje kože.

GLAVNI ATRIBUTI
  • calming & antiseptic
GLAVNI AKTIVNI SASTOJCI

SALICILNA KISELINA
U anti-akne tretmanima preporučljiva je koncentracija 0.5-2% salicilne kiseline.  Ampule  VITA DERMA sadrže najveću preporučujuću (2%) koncentraciju salicilne kiseline farmaceutske kvalitete, koja ima:

  • Komedolitični efekt - otvara, čisti začepljene lojnice (rastapa formacije komedona, koji zatvaraju ili ometaju dišne puteve). Unutar pora neutralizuje ostatke bakterija i stimuliše  čišćenje sa sužavanjem pora.
  • Keratolitični efekt (odstranjuje odumrle ćelije kože) i  time stimuliše regeneraciju kože.


ETERIČNA ULJA

UPOTREBA

Upotreba kod kuće: ampulu nanesemo na očišćeno i sa penom razmašćeno lice i vrat i umasiramo sa vrhovima prstiju. Nakon 15 minuta isperemo i nanosimo hidratantnu kremu.  
U salonu se ampula može aplicirati ručno ili pomoću aparata po uputstvima iz seminarske mape.
Pre nanošenja ampulu protresite! 1,5 ml ampule je dovoljno  za jednu aplikaciju.

DA LI STE ZNALI?
Salicilna kiselina, koja se u prirodnom obliku nalazi u biljkama i voću, spada među beta hidroksi (BHA) voćne kiseline. Namijenjena je lečenju akni odn. upravljanju simptomima akni i normalizaciji hormonskih aktivnosti tela  koje su povezane  sa nastankom akni. Kako je jedina topiva u masnoći, efikasno  prodire u poru,  rastapa masnoću u njoj, uklanja bakterije i druge nečistoće koje uzrokuju upale na površini kože.
Sa redovnom  upotrebom  salicilne kiseline kod lečenja  akni, uspore i efekti  starenja na koži, sprečavaju se kožne erupcije i smanjuje se mogućnost nastanka kožnih nepravilnosti, koji su posledica akni.

savet

Mladostnikom do 15. leta starosti, nosečnicam in ženskam v obdobju laktacije uporabo ampule odsvetujemo!

Kozmetika Afrodita za neupoštevanje navodil in s tem nastalo škodo ne odgovarja.